perjantai 16. marraskuuta 2018

239 Elite, Et. Hesperiankatu 22, 18.10.2018


Tällä kertaa halusimme tulla takaisin Eliteen. Olemme käyneet täällä kerran aikaisemmin. Peräti 21 vuotta sitten, 18.11.1997. Ulla-Maj ei tällä kertaa päässyt mukaan, mutta me muut neljä tavattiin ravintolan ulkopuolella. Tuttu ravintola ja sijainti, kukaan ei eksynyt matkalla, vaikka ei ihan keskustassa ollutkaan.

Aluksi netistä napattua taustatietoa ravintolasta.
Ravintola perustettiin vuonna 1932. Paikkana ei suinkaan ollut nykyinen sijainti vaan ravintola aloitti nykyisen ravintola Kuukuun tiloissa Museokadulla. Ravintolan perustajalla, Ernst Mattaksella oli visiona, että jokaisella töölöläisellä oli oikeus hyvään ruokaan ja juomaan myös kodin seinien ulkopuolella.
Vuonna 1938 ravintola siirtyi Et. Hesperian kadulle ns. Reitzin taloon. Talon alakertaan oli nimenomaan ravintolatoiminnalle suunniteltu tila.  Ravintolan sisustus edustaa funkistyyliä.


Jo alusta lähtien ravintola oli suosittu taiteilijoiden keskuudessa, sijaitsihan taiteilijakoti Lallukka aivan kivenheiton päässä.
Vaikka ravintola muutti, niin asiakkaat seurasivat perässä. Tauno Palolla oli oma nimikkopöytänsä, jonka Matti Pellonpää myöhemmin otti omaksi kanta pöydäkseen.


Aloitimme alkudrinkeillä. Juttua riitti. Tarjoilija ehti jo pariin otteeseen käydä vaivihkaa kysymässä tilaustamme.


Ruokalistaa ei ehkä olisi edes tarvittu.



Anki ja Ami olivat jo edellisillä treffeillä päättäneet, että tänään he söisivät maksaa. Carita ja Milla päätyivät syömään Vorschmakkia. Kukaan ei pettynyt annoksiinsa.
Tarjoilijan suosituksen mukaan tilasimme viinit emmekä pettyneet.





Vielä maistui kaikille jälkiruoka, vaikka jo alkupalana syöty erinomainen leipä täytti vatsanpohjat.
Juusto, Creme Brylee, Espresso ja jäätelö olivat piste I:in päälle.



Saimme kuulla Millan tulevasta matkareitistä, yli kolme viikkoa kestävästä ”Euroopan” kierrosta.

Ami sai tehtäväksi tilata liput perinteistä joulumatkaa varten Tallinnaan.
Olimme tilanneet Dinersin voucherit, joilla saimme kätevästi maksettua syömisemme.
Kahdeksan aikaan oli kotiinlähdön aika. Ulos tultuamme huomasimme, että ravintola mainosti kolmen ruokalajin korttelimenuulla.  


Nyt on hyvä syy palata tänne syömään kyseistä menuuta. Toivottavasti emme kuitenkaan pidä 21 vuotta väliä seuraavaan käyntiin.



1 kommentti:

  1. Olipa mukava palata tekstin myötä viime tapaamiseemme. Hyvän ruuan lisäkis saimme vielä näin jälkikäteen tärkeätä historiatietoa Elitestä. Paikka ansaitsee vielä kolmannen kerran - tarvitsemmekohan silloin jo kävelykeppejä avuksemme. Kiitos kirjoittajalle.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin.

Katsotuimmat tekstit